سنتز میکروبیدهای آلژینات

همه چیز درباره سنتز میکروبیدهای آلژینات

همه چیز درباره سنتز میکروبیدهای آلژینات

به احتمال قریب به یقین شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که آشنایی چندانی با میکروبیدهای آلژينات ندارید. حتی ممکن است خودِ آلژینات را هم نشناسید. درست حدس زدیم؟!

این مطلب مختص کسانی است که نه با آلژینات ها و ویژگی های آن ها آشنا هستند و نه از سنتز میکروبیدهای آلژینات سر در می آورند. ما در مقاله حاضر نخست به معرفی آلژینات ها و ویژگی های آن ها پرداخته، سپس کاربرد، مزایا و معایب آلژینات را خدمتتان معرفی نموده و پس از آن درباره انواع این مواد برایتان صحبت می کنیم. در نهایت سراغ میکروبیدهای آلژینات رفته و روش های سنتز آن ها را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم. مطلب پر و پیمانی است. قبول دارید؟!

سدیم آلژینات
سدیم آلژینات

آلژینات و هر آنچه لازم است درباره آن بدانید!

آلژینات که این روزها نام آن زیاد به گوشتان می خورد، بیوپلیمری تهیه شده از منابع تجدید پذیر است. استفاده از این ماده در حوزه های گوناگون علی الخصوص زمینه های تخصصی زیر مرسوم می باشد:

  • دندانپزشکی
  • دندانسازی
  • سایر صنایع کاربردی

از آن جا که بیوپلیمرها قابلیت تخریب و تجزیه پذیری توسط عوامل محیطی موجود در طبیعت را دارند، جایگزینی مناسب برای مواد غیر تخریب پذیر سنتی محسوب می شوند. موادی نظیر پلاستیک که همه ما به خوبی از مضرات بی پایان آن ها آگاهیم!

آلژینات ها یکی از کارآمدترین مواد بیوپلیمری هستند که استفاده از آن ها در دنیای امروز رواج گسترده ای پیدا کرده است. این مواد که از ترکیب موجود در دیواره سلولی جلبک های قهوه ای به دست می آید، بسیار کاربردی تر از چیزی است که فکرش را می کنید. این جلبک ها به وفور در سواحل سردسیر و در فاصله میان جزر و مد دریا یافت می شوند. از این جلبک ها برای فرآوری آلژینات سدیم خام استفاده می کنند.

آلژینات سدیم
آلژینات سدیم

ویژگی ها و کاربردها

آلژینات ها ویژگی های متعدد و متنوعی دارند که به سبب برخورداری از آن ها به اوج معروفیت و کارایی رسیده اند. این مواد که جزء پر مصرف ترین بیوپلیمرها محسوب می شوند، به طور قابل توجهی در زمینه قالب گیری دندان مورد استفاده قرار می گیرند. اگر فکر می کنید کار کردن با آلژینات ها پیچیده و دشوار است و جز افرادی خاص، کسی از پس انجام آن بر نمی آید، سخت در اشتباهید. کار کردن با این ماده در حین قالب گیری دندان بسیار ساده بوده و باعث ناراحتی بیمار نمی شود.

آلژینات ها دارای خاصیت ژلی کنندگی و غلیظ کنندگی بوده و از همین رو به طور گسترده در حوزه پزشکی و داروسازی مورد استفاده قرار می گیرند. لازم به ذکر است که آلژینات تنها یک ماده افزودنی نبوده  و دارای کاربردهای اعجاب انگیز بسیاری است. علاوه بر خودِ آلژینات، اشکال مختلف این ماده که از جمله مهم ترین آن ها می توان به نمک های آلژینات، اسید آلژینیک و آلژینات های پروپیلن گلیکول اشاره کرد؛ از کاربردهای دارویی بسیاری برخوردارند. خواص منحصر به فرد این مواد دست به دست هم داده و آن ها را به گزینه ای ایده آل برای استفاده در لایه سازها و مواد ضدعفونی کننده تبدیل نموده اند. استفاده از این مواد در زمینه های زیر نیز بسیار مرسوم می باشد:

  • تهیه کنترل کننده رهاسازی مواد دارویی
  • کنترل کنندگی رفلاکس معده
  • غلیظ کننده فرآورده های مایع
  • ساخت مکمل های غذایی و رژیمی
  • حذف مواد سمی موجود در خون
  • تهیه فرآورده های آرایشی و بهداشتی گوناگون اعم از رژلب
  • فرآوری خوراک دام و طیور
  • تهیه انواع کود
  • تهیه مواد ژلی قابل استفاده در حوزه دندانپزشکی
  • چاپ رنگ بر روی پارچه
  • تهیه داروهای لاغری
  • تهیه مواد قوام دهنده سوپ، ژله، بستنی و نوشیدنی های گوناگون

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که از جانب خوانندگان این مقاله مطرح می گردد، این است که آیا آلژینات ها برای محیط زیست خطرناکند؟!

همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم، آلژینات بیوپلیمری است که از جلبک دریایی قهوه ای به دست می آید. از همین رو محصولی طبیعی بوده و از نظر بهداشتی کاملا بی خطر و ایمن است. پس اگر جایی شنیدید که آلژینات ها سلامتی محیط زیست را تهدید می کنند، با احترام با گوینده مخالفت کرده و با دلیل و مدرک ثابت کنید که حق با شماست!

کاربرد آلژینات
کاربرد آلژینات

آشنایی با مزایا و معایب آلژینات ها

مزایای متعدد آلژینات دست در دست هم این بیوپلیمر کاربردی را به اوج شهرت رسانده اند. اصلی ترین مزیت آلژینات ها قیمت اقتصادی و مقرون به صرفه آن ها است که به موجب آن استفاده از این محصول رواج چشمگیری پیدا کرده است. دسترسی سریع و ساده به آلژینات ها یکی دیگر از اصلی ترین مزایا و مهم ترین دلایلی است که فعالان حوزه پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و سایر صنایع گسترده به استفاده از آن روی آورده اند. سهولت در مخلوط کردن، ثبت دقیق جزئیات و زمان کارکرد سریع از دیگر مزایای بی شمار این بیوپلیمرهای فوقِ کارآمد محسوب می شوند.

هر محصولی در عین بهره مندی از مزایای مختلف، معایبی نیز دارد. بی شک آلژینات ها نیز از این قاعده نانوشته مستثنی نیستند. به عنوان نمونه ای از معایب این محصول می توان به پایداری ابعادی ضعیف و مقاومت ناچیز در برابر فشار اشاره کرد.

انواع آلژینات

آلژینات ها انواع متعدد و متنوعی دارند که هر یک از آن ها از ویژگی هایی منحصر به فرد و کاربردهایی خاص برخوردارند. در ادامه کاربردی ترین آلژینات های استفاده شده در حوزه پزشکی و دندانپزشکی را مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.

نرمال

آلژینات های نرمال دسته ای از آلژینات های قوی و بادوام هستند که به وفور در زمینه قالب گیری با استحکام بالا مورد استفاده قرار می گیرند.

کروموژل

کروموژل ها پر مصرف ترین آلژینات هایی هستند که عمدتا در زمینه قالب گیری پروتز متحرک دندان ها مورد استفاده قرار می گیرند.

گلچای

توان و مدت زمان قالب گیری با این آلژینات ناچیز است، اما در عوض قیمت آن مناسب بوده و می توان با خیال راحت از آن استفاده کرد.

آلژینات فست ست

به عنوان مهم ترین ویژگی های آلژینات فست ست می توان به ماندگاری بالا، مقاومت زیاد، خاصیت جذب فوق العاده، آماده سازی ساده و بی دردسر و رایحه مطبوع اشاره کرد. ابعاد پایدار این ماده در کنار عدم تغییر و تحول رنگ آن در پایان هر مرحله، موجبات رواج استفاده از آن در زمینه دندانپزشکی را فراهم ساخته اند.

حال که با آلژینات ها و سیر تا پیاز آن ها آشنا شدیم، وقت آن فرا رسیده که به معرفی میکروبیدهای آلژینات و بحث درباره روش سنتز آن ها بپردازیم.

انواع آلژینات
انواع آلژینات

سنتز میکروبیدهای آلژینات

شاید با دیدن واژه “میکروبیدهای آلژینات” سریع بپرسید میکروبید یعنی چه؟!

راستش را بخواهید خیلی ها مثل شما نمی دانند میکروبید چیست و برای آشنایی با این واژه به هر دری می زنند. میکروبیدها که از آن ها تحت عنوان ذرات ریز پلاستیکی یاد می کنند، ذراتی هستند که به وفور در لوازم آرایشی و بهداشتی مختلف از خمیر دندان ها گرفته تا اسکراب های لایه بردار بدن یافت می شوند. این ذرات آنقدر کوچکند که قابل فیلتر نیستند. از همین رو به فرآیندهای معمول تصفیه فاضلاب راه پیدا کرده و در آب باقی می مانند. آن ها می توانند آب اطراف خود را جذب و مجددا تخلیه کنند. پر واضح است که با این کار بخش قابل توجهی از آلاینده های ارگانیک و فلزات و سموم سنگین را جذب می کنند. نتیجه این ماجرا چیزی جز ورود این مواد مضر به سیستم گوارش انسان و پیدا شدن سر و کله صدها بیماری مختلف نیست. چاره چیست؟ چه باید کرد؟

تنها راه چاره جایگزینی میکروبیدهای طبیعی با میکروبیدهای مضر است. به عنوان یکی از کاربردی ترین انواع میکروبیدهای طبیعی، می توان به میکروبید آلژینات اشاره کرد. با سنتز این ماده می توان دست میکروبیدهای مضر را از آسیب رساندن به طبیعت و بدن انسان کوتاه کرد و با خیال راحت از ادامه حیات لذت برد. برای این کار روش های متعدد و متنوعی پیش رو است که استفاده از آن ها سلامت محیط زیست و انسان را تضمین می کند.

میکروبید آلژینات
میکروبید آلژینات

ارسال یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا